torsdag 2 juni 2011

Trädgårdsinspiration

Hej!

Nu har en ganska lång ledighet börjat, torsdag-måndag, inte helt fel! Gårdagskvällen spenderades med ett gäng arbetskamrater, vi bowlade, åt god mat och satt ute på en uteservering. Idag har vädret varit sådär, uppehåll och ganska varmt men blåsigt. Vi har inte riktigt kommit för oss att göra något. Gräset har blivit klippt och så har vi rensat hela enorma sandlådan från ogräs, annars har vi tagit det lugnt och avslutat kvällen med grillning tillsammans med min mans syster och hennes man.

För att iallafall inspirera er alla med lite trädgårdssysslor nu när vädret ska bli så fint hela helgen så delar jag med mig av lite bilder från en otroligt fin kryddträdgård som håller på att anläggas. Hos vem....? Ja ni kan ju gissa... Hos Björn och Markus såklart :) Där finns mycket inspiration att hämta både inne och ute!


Växthuset har de byggt själva av gamla fönster.

Buxbomshäckar och fina stolpar med kedjor emellan...

Det lilla röda huset är ett hönshus.

Visst blir man sugen på att plantera när man ser dessa bilder? Fast jag vet att jag aldrig skulle orka hålla efter det så det är nog tyvärr inget för mig, men vackert är det!

Imorgon ska vi åka till Omberg tillsammans med min mans familj. Vi ska promenera, grilla och umgås. Blir nog trevligt det!

Kram Malin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Malin,
Tack för en intressant och inspirerande blogg! Jag är en f.d Mantorpsbo som hittade din blogg av en slump och nu följer den med glädje! Jag är nyfiken på Björns marknad som du talar så gott om - hur hittar man dit (från Mantorp) och vilka öppettider har de? Det vore trevligt att besöka dem någon gång när man är tillbaka i hembygden.

Hälsningar
Sofia

minafinarum sa...

Hej Sofia!
Kul att du hittat hit!
Björn har marknader för "allmänheten" lite då och då. Om du mailar honom på bjorn.f.larsson@telia.com så kan du be att få bli uppskriven på deras maillista och då får du ett mail innan varje marknad.
Är det så att du vill komma dit själv och handla är det bara att kontakta honom så öppnar han upp stället, det går också bra att boka kvällar där om man är ett litet eller stort gäng som vill åka dit och titta, då kan de även fixa med fika. Kul start på en tjejkväll :)
Men som sagt, maila Björn så får du all info du behöver och hälsa från mig!
//Malin

Anonym sa...

Tack Malin! Jag ska definitivt kontakta honom!
Mvh Sofia