fredag 10 juni 2011

Jordgubbspajtårta

Hej!

Här kommer bilder och recept på pajen/tårtan jag gjort till jobbarkompisarna. Hoppas de uppskattar den, om inte annat så blir det annars större bit till mig :)

Den är jätteenkel att göra och går relativt snabbt, om man ska hitta något minus så är det väl att man vanligtvis inte har ingredienserna hemma och att det inte är den billigaste tårtan att göra. Men den är god, jättegod! Kom ihåg första gången jag fick smaka den, oj vad jag åt...!

Recept pajskal:

2 dl havregryn

2 dl mjöl

½ dl farinsocker

125 gram margarin (jag använder flytande)

1 msk kallt vatten


Blanda alla ingredienser och tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 200 grader. Ta ut och låt svalna.


Fyllning:

1 burk marscaponeost

2 burkar kesella vanilj

½-1 liter jordgubbar


Rör ihop allt så att det blir en rosafärgad smet. Lite jordgubbsbitar ska det vara kvar så man behöver inte röra så länge.


Häll i smeten i det kalla pajskalet. Toppa med skivade jordgubbar, ½-1 liter. Totalt brukar det gå åt 1 ½ liter jordgubbar till hela tårtan när jag gör den.

Hoppas att ni gillar den lika mycket som jag gör!

Skriv gärna en rad när ni är här inne, då blir jag jätteglad :)

Kram Malin

4 kommentarer:

Vit dröm sa...

MUMS ser riktigt gott ut :P
Ha en härlig helg!
Kram Anna

Anonym sa...

Är en av jobbarkompisarna som fick smaka den goda tårtan. Kan garantera att den var lika god som den ser ut - minst! Den ska jag göra själv nu när barn och barnbarn kommer hit i helgen. Kram Helena

minafinarum sa...

Härligt Helena!
kram Malin

Caroline sa...

Åh vad den ser god ut!! Måste göras till tjejkompisarna kommer på fika på måndag.
Kram Carro F