måndag 14 maj 2012

Lycka

 Är trött och sliten, har troligtvis en infektion i kroppen och ska starta en antibiotikakur på onsdag, men va fasen! Tänk vad bra jag har det ändå! 
Vi säger det ofta till varandra min man och jag när vi har bekymmer som hänger över oss, "att tänk om det eller det skulle hända, då skulle vi ångra oss över att vi bekymrade oss om det här idag för det är ju egentligen bara småpotatis jämfört med vad det skulle kunna vara". Det är skitsvårt ibland, om just nu är vi i en sådan period, men man måste försöka tänka positivt! 
 En kväll när jag var ute och gick blev det så underbart väder med fint duggregn, solsken och en jättefin regnbåge på samma gång. Då tänkte jag verkligen på hur bra jag har det. Vad spelar det för roll egentligen om man förlorar X antal tusen på en dålig affär när man har ett eget hus att bo i, en familj som håller ihop och varje dag säger till varandra att vi älskar varandra, ett jobb att gå till, barn att älska, familj och vänner som bryr sig?! Den dagen något av det rycks ifrån en, kommer man ångra att man grämde sig över de där 1000-lapparna. 
Ta hand om era kära, var tacksamma för det ni har, försök att lösa det ni grämer er över men låt det inte ta överhand.
Jag ska iallafall försöka tänka så.
Kram Malin

2 kommentarer:

Alexandra sa...

helt rätt tänkt men man måste bli påmind om det ibland :)

Linda Hågevi sa...

Bra sagt Malin! Vi har haft tur med vår plats på jorden :-)