måndag 21 februari 2011

Godaste efterrätten!

Har ju glömt att lägga ut receptet på denna fantastiskt goda Mjölkchoklad tårta som vi åt i helgen. Perfekt att man kan göra den långt i förväg eftersom den förvaras i frysen. Den passar bra när man ska ha större fester och inte vet hur mycket som går åt - gör många och ha i frysen och plocka fram efter hand...
Ingredienser:
400 gram mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av en apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 gram mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Hallonsås:
600 gram hallon
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad.
Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.

2 kommentarer:

Vit dröm sa...

Ser galet gott ut, det måste jag prova! Kanske får bli när karln fyller år nu i mars :)
Tack för receptet!
Kram Anna

Fru W sa...

Ser supersmarrig ut...