tisdag 18 oktober 2011

3 lager vitt...

Ännu lite bilder på matsalen, ni får ursäkta! Lovar att komma med något annat snart... Igår var min man gullig och köpte ny vit färg, bruten till samma vita som i tapeten. Köpte återigen på Bremers i Mjölby för den fina servicens skull. Jag har ägnat kvällen och gårdagens kväll/natt åt att måla vitt runt tapeterna. Det krävs några lager att täcka plommonfärgen :)
Det är jättesvårt att be om råd via bilder på en blogg. Jag håller med dem som tycker att det faktiskt blev snyggt med lila på väggarna, för det var det - på bild. Men i verkligheten, när man kommer från andra rum i huset, passade det verkligen inte in. Det var som att komma in på en cirkus eller teater :) Jag vill att mitt hem ska vara harmoniskt och man ska inte få en chock när man kliver in i ett rum, lite den effekten blev det. Dessutom är det ju tapeten jag vill ska synas och det lila "åt upp" tapeten och tog all fokus.

Jag är nöjd över beslutet att måla vitt, (synd bara att jag inte kom på det från början men ibland måste man testa sig fram), nu återstår att bestämma färg på nedre delen av väggen. Plommon eller grå? Kommer måla en hel del av möblerna i rummet i den grå så kanske lutar det lite åt den lila. Är bara rädd att det ska bli en chockupplevelse det också när det är klart :)

Dags att måla resten av lager tre i vitt nu!

Kram Malin

2 kommentarer:

Liza sa...

Åh så fint det blir!!
Jag tycker det va snyggt med den grå nertill men det kanske blir för mycket grått om du ska ha möbler i det oxå, lila blir nog oxå snyggt!

Ha det bra!

Kram Liza

Anonym sa...

Måla grått nertill!

Det kommer du inte att tröttna på!
Sen kan du ta upp det lila med t ex blommor, bordstabletter, kuddar, krukor eller vad som helst!

Dessutom kan du ta in av den lila färgen i rummen bredvid, för att få en "lugnare" övergång...=)

Sen kanske du kan måla möblerna i en ljusare grå färg än väggarna? Eller tvärtom?

/Malena