tisdag 5 juli 2011

Hemma igen - nya projekt

Nu är vi hemma igen efter en kort semester i Sälen. Vi kom hem i eftermiddags och jag fick för mig att vi nu äntligen måste ta tag i altanen. Den behöver en riktig storstädning. Halva altantaket är kvar att måla sen förra ägana flyttade ut, och den delen är inte heller tvättad ren från mögelsporer. Och så ska även räcket vi byggde förra sommaren målas, det är bara grundmålat idag. Och golvet... jag är väldigt sugen på att göra något åt det också. Har funderat på att måla det men har inte kommit på någon bra färg. Vitt blir för skitigt när man gått barfota i gräs och grus, grått blir för tråkigt när hela väggarna också är grå... Men så fick jag se hur Anette med bloggen lantlif har gjort, oljat med vitt pigment - superfint! Kanske tar vi efter henne.
Här gör jag rent taket med mögeltvätt och högtryckstvätten. Ett ganska blött jobb... Vi har pratat om att det måste göras i två år nu, så det känns riktigt bra!

Golvet har jag också tvättat med högtryckstvätten. Nu återstår andra halvan av altanen där det stora matbordet står. Och sen är det bara att ta fram målarpenseln och börja måla tak och staket :)

Kram Malin

2 kommentarer:

Kristina sa...

Vi har oljat med vitt pigment på baksidan. Det är jättebra. Du kan ju kolla in det på fredag! Dessutom säger det att det håller längre än vanlig olja! Ert är ju dessutom under tak.

Annars gör man som "tomtarna" hos oss och rollar med vanlig färg ; ). Det blir ett av mina semesterprojekt att återställa det lilla tralldäcket.

Lilla Kråkslottet sa...

Det hon hade gjort blev jättefint! Lät som en bra idé! Och vilken härlig altan ni har!!