måndag 22 augusti 2011

Plommon

Som jag skrivit tidigare så har vi så otroligt mycket plommor i år. På trädet som vi fick 5 plommon på förra året har vi i år hittills plockat över 50 liter! Och mer finns kvar. Vet inte vad jag ska göra med all denna frukt?! Mycket har vi gett bort till andra och en del har vi ätit upp själva. Men vad gör man förutom sylt och paj? Tips någon. Tror inte man kan frysa in dem heller va?
Ja, så är någon sugen så välkommen hit :)
Kram Malin

3 kommentarer:

Kristina sa...

En på mitt jobb sa att man kan frysa dem hela och sen tina i varmt vatten.

Leylas plommonchutney är god. recept.nu

Plommon i madeira kakan i kladdkaksboken är god.

Plommonmarmelad med ingefära, recept.nu.

Det gjorde vi med våra. Och så massor med getingmat när alla blåste ner på en gång.

Pauline sa...

Plommonkräm fick jag som tips, men jag har tyvärr inte provat det själv.
Kram

Kristina sa...

Plommonkompott är gott.

Men det är kanske samma som kräm nästan?