tisdag 1 januari 2013

Årskrönika 2012

Ett år till har gått med en rasande fart. Det är fantastiskt kul att då ha bloggen där jag kan titta tillbaka och se en del av vad vi har gjort under året. Jag ska göra ett försök att sammanfatta ett urval av årets händelser. 
Året började med en resa med familjen till Fuerteventura, åh vad jag längtade tillbaka dit igår! Att fira in det nya året utomlands är bland det bästa jag gjort i resväg. Vi har gjort en del andra resor också under året


 Vecka 8 hade vi sportlov och då åkte jag och barnen ner till Skåne på en minisemester. Vi hann bland annat med att tura över till Danmark
Påsken och min födelsedag firade hela familjen i vår stuga i Sälen. Vi hade underbart väder och bra skidåkning i en vecka. (Bild saknas på detta). 

I somras åkte vi på en semester till Göteborg och lyckades pricka in några av sommarens soligaste dagar i denna härliga stad. En heldag på Liseberg stod bland annat på schemat. 
 Men den absolut bästa resan var två veckors semester i Thailand under hösten! Dit vill jag tillbaka i år igen om möjlighet finns. Hela familjen njöt av sol, bad, shopping och god mat. 
Tyvärr har resten av hösten och vintern kantats av sjukdomar, men det blir bättre detta nya år!

 Som vanligt har det blivit en del bakande under året. Nytt för året var våffeljärnet till belgiska våfflor som mannen köpte till oss. Får väl passa på att tillägga att det blev en hel del träning under sommaren också, så några extra kilo har jag inte behövt oroa mig över :)
 Jag har ju en stor kärlek till vitt porslin och 2012 var året då jag verkligen gick loss och köpte nytt! Det blev en ny serie med mattallrikar, assietter, kaffekoppar, stora muggar med fat och småskålar. Utöver detta köpte jag även stora skålar, kannor, tårtfat och ugnsformar. 

I julklapp önskade jag mig en ny vit vardagsserie som ni ska få se i ett annat inlägg :)
 När jag tänkte tillbaka på året tänkte jag att detta var ett år då vi inte hade så mycket renoveringsprojekt, huset är ju klart, men efter att ha tittat på bilder inser jag att vi faktiskt gjort en del här hemma även år 2012. Lilla toaletten fick jag för mig att måla om till en annan grå nyans...
 Före- och efterbild. 
 TV-rummet på övervåningen fick ett nytt soffbord.
 Nya lampor över köksön.
 Färgburken åkte fram mer än en gång och bland annat vårt lilla matbord målades om och blev rutigt.

 Vi oljade in altanen i en ny nyans, gråvit. 
 Vi fick för oss att platsbygga en bokhylla till vardagsrummet, och det gjorde vi!

 Hyllan blev så mycket bättre än vad vi tänkt oss så vi byggde en till för att få en fin symmetri i rummet. 

Under våren var det dags att ta tag i den del av trädgården som blivit uppgrävd då vi bytte värmesystem till huset. Vi bestämde oss för att göra en ny uteplats. 
 För första gången någonsin för vår del la vi pengar på att köpa buskar och växter till trädgården. 
 Det grävdes och fixades, vi fick hjälp av vänner med grävningen, av andra vänner med markduk och ytterligare vänner att skaffa pallkragar. TACK!
 Grönsaker planterades, vi byggde ett vindskydd och planterade rosor och hallon. 


 Lite mer målning blev det under sommaren. Gamla, fula utemöbler målades om istället för att kastas.
 Gamla möbler som köptes av bekanta målades om samtidigt som jag målade brädor till bokhyllorna. 
 En byrå och tre små bord fick nytt liv och flyttade in i huset. 

 Det var även denna sommaren som vi tog tag i alla uthusen och målade dem.
 Röd, vit och svart färg gav gården ett nytt finare utseende!

 Och så lyxade vi till det med ny madrass, sängkappa och sängkläder.
 Som alltid ägnades en hel del tid åt arbete utomhus. Häckar ska klippas, träd beskäras och gräsmattor klippas. 


 2012 var också året då flera reportage om oss publicerades. Cici Möller har fotograferat reportagen i Lantliv och Bolig Dröm. 
 Vi var också med i tidningen Allas. 

 Hus & Hem gjorde ett reportage om hur man bygger vår köksö. 


Lantliv.
Bolig Dröm.

Ja, ett händelserikt år har passerat. Blir spännande att se var 2013 har att erbjuda, men det blir ju vad man gör det till! Vi har för tillfället inga större projekt på gång utan önskar att lägga pengarna på
resor istället för renovering. Vi ska fixa ett nytt vindskydd runt poolen, men i övrigt har vi inga större planer. Både jag och min man fyller 30 i år så kanske blir det någon form av firade. Barnen börjar förskoleklass till hösten och kommer bli stora killar i år. Tiden går så fort!
Vad har ni för planer för 2013?!

Kram Malin

2 kommentarer:

Cecilia Möller sa...

Vilket härligt år, och sju tusan så mycket ni hunnit med. Vi får se till att fota uteplatsen i sommar så ni får vara med i fler tidningar 2014 ;)

Gott nytt år!

KRAM!

Nils sa...

Gud vad mycket ni hinner med på ett år!