måndag 20 januari 2014

Helgens uppdrag

 I tre dagar har jag bakat :) I torsdags gjorde jag fredagsfika till kollegorna (som inte tog slut så mannens kollegor fick också fredagsfika:)), i fredags bakade jag semlebullar och i lördags blev det morotskaka, kladdkaka och en chokladgrej på långpanna.
Anledningen till allt bakande var att jag blev ombedd av en kompis att baka till en house warming tillställning. Där bjöds det på massor av olika goda snittar och bubbel, och så mina bakverk uppskurna i småbitar.
 
125 semlebullar av modell mini rullade jag i fredagskväll :) Svårt att se på bild kanske, men de är väldigt små och söta och passar till snittar. Kakorna stod i långa rader här i lördags och jag bakade från morgon till sena kvällen. Jag var inte jättesugen på kakor i lördags... Jag bakade allt i långpannor för att kunna skära upp dem i småbitar på festen. Det blev en fin buffè av alla kakor.

 Tyvärr glömde jag att ta med kameran på festen i söndags, så några bilder på det färdiga resultatet har jag inte. Semlorna levererade jag med fyllning med grädden spritsades på på söndagen för att inte bli torr.
Speciellt semlorna fick mycket beröm på festen, de var ju väldigt fina att titta på. Kul att gå runt och höra folk diskutera vilket kondis de kommer ifrån :)
Nu blir det inte mer bakning på ett tag tror jag, men det var kul att kunna hjälpa till!
Hoppas att ni alla har haft en skön helg! Förutom att baka så har vi hunnit köpa ett nytt gammalt skåp (som står mitt i hallen i brist på plats), åka längdskidor och förstås gå på house warming tillställningen.
Kram Malin

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var FANTASTISKT vackra bakverk! Hörde också att det pratades om godsakerna! =)
Det gjorde du mycket bra!
/Malena