torsdag 15 mars 2012

Att få göra själv

I eftermiddags fick grabbarna bus göra en efterlängtad sak: baka varsin egen kaka utan att följa ett recept och utan någon förälder som bestämmer! De har gjort det förut och börjar bli riktigt duktiga på att veta vad som är lämpligt att ha i och ungefär hur mycket av varje. Jag ger lite tips på vägen, men de får bestämma själva.
Först av allt plockar de fram alla ingredienser de vill använda. Idag blev det mandelmassa, cocos, valnötter, kakao, margarin, socker, mjöl, mjölk, vaniljsocker och bakpulver.


Det gäller att ha tungan rätt i mun...

De blir så glada och stolta när kakorna är klara. Och herre gud vilka mäktiga pjäser det blev idag! De fick stå i ugnen i en och en halv timme för att bli genomgräddade...

De blev faktiskt riktigt goda, men fruktansvärt mäktiga. Mår fortfarande lite illa efter biten jag åt för 2 timmar sedan.

Tror att det är nyttigt för barnen med sådana här saker. Att vara fyra år och veta vilka ingredienser man behöver och rätt hyfsat veta hur många mått av varje sak man ska ha, (jag ger tips på storlek på mått), är bra tycker jag. Men framförallt tycker de att det är kul och de blir så stolta när vi äter resultaten tillsammans!

Kram Malin