söndag 30 juni 2013

Barnens val

Under veckan som gått så har jag och barnen haft semester medan mannen har jobbat. Barnen har då till stor del fått bestämma innehållet på veckan. Det har blivit sol och bad hemma när det varit fint väder, lek i en lekpark (inte så vanligt när man bor på landet), busfariken och så bakning. Igår valde barnen att baka. Högst upp på önskelistan stod frukostbullar, men de ville också göra chokladbollar, chokladmuffins, kladdkaka och snoddas... Många önskemål och de flesta gick att uppfylla :)

 Det är så kul att baka med barnen när de är så stora att de själva kan ta ansvar för en stor del av bakandet. Rulla chokladbollar är en bra grej för en 5-åring, även pensla  formar tycker de är skoj.
 Vi gjorde kladdkakor i nya formar från Country Interior. Vi var där en heldag i torsdags och packade upp nya varor och barnen blev helt förälskade i dessa hjärtformade formar. De tyckte att vi behövde varsin plus två till gäster. Kan meddela att det inte gick åt allt vi bakade. Två formar kladdkaka räckte till både oss och gäster, muffins och bröd ligger i frysen och chokladbollarna ligger i kylen...


 Muffins är också enkelt att göra under tiden bullarna jäser. På ett par timmar hade vi gjort allt utom snoddas, eller kärleksmums som det också kallas, och barnen var nöjda. 
Kvällen spenderade jag ock mannen på restaurang med goda vänner för att fira in början på den gemensamma semestern!
 Ikväll har vi haft spontant besök av vänner som kom över på fika, sånt gillar jag! Folk som ringer när de har vägarna förbi. Kvällen blev sen och just nu (klockan 02.20) packar vi inför en minisemester som vi påbörjar imorgon. En resa som barnen inte vet om men längtat efter så det ska bli så kul att väcka dem i morgonbitti (eller idag...?)och överraska dem!
Kram Malin

Inga kommentarer: