söndag 21 september 2014

Äntligen!

 Äntligen! Av flera anledningar :)
Först och främst att jag är sugen på att blogga igen. Har inte haft tid (eller rättare sagt tagit mig tid) eller känt jättestor lust att blogga. Men så pratade jag med en äldre kvinna, som jag inte känner, häromveckan när jag jobbade i inredningsbutiken och hon berättade att hon läser min blogg. Kändes ju jättekul att äntligen få ett ansikte på en av alla okända som läser bloggen, och då tändes även lusten att blogga igen.
 
Och så äntligen är vi igång, och i skrivande stund i princip klara, med vår sovrumsrenovering! Jag har länge velat göra om rummet, faktiskt det enda rummet som vi inte gjort om på något sätt efter att vi renoverade det när vi flyttade in för fem år sedan. Jag tycker att rummet var fint och har fått många mail om vilken tapet vi har på fondväggen, men jag (vi) trivdes inte med att det var så vitt och ljust och att det var väv på tre av fyra väggar.
För två veckor sedan började vi renoveringen och den har tagit oss knappt två helger att genomföra.
 
Först av allt målade jag taket två omgångar med en grå/beige nyans för att få rummet mer ombonat och inte så vitt.Och så rev vi ner väven från väggarna och en del tapeter också.
 Finaste tapen var som det brukar den som satt längst in... På bilden nedan ser ni vår fondvägg som vi hade och det är en Sandberg tapet. Tror den heter Vera. Den är jättefin, men i vårt hus kände vi att den var för kallt grå. Vi gillar bättre de grå färgerna som har lite grönt i sig.

 Efter att vi rivit tapeter var det dags att bygga upp väggarna igen och det gjorde vi med hjälp av att tapetsera på sk återställare. Mycket smidigare nu än för fem år sedan då återställarna numera är mer lätthanterliga i 60 cm bredd och inte 1 meters bredd.
Jag har inte haft tid att jobba med rummet under veckodagarna men i fredags satte vi upp de sista återställarna och sen upp med en dekorlist en bit upp på väggen.
Dekorlisten och väggen nedanför målade jag i fredagskväll i en gröngrå färg som vi är så nöjda med! Resultatet av rummet är minst sagt tvärtemot vad det har varit :) Murrigt och ombonat ska det bli istället för vitt och sterilt. 
Garderoberna i rummet målade jag också i samma färg efter att min man tagit bort väv och slipat dörrarna.
I lördags tapetserade jag hela rummet och sen har vi satt in nya lampor, klädkrokar, ommålade nattduksbord mm. Rummet blev med andra ord så gott som klart nu ikväll, det enda vi saknar är matchande lakan...
Bilder på det färdiga resultatet kommer inom kort!
Kram Malin

2 kommentarer:

Anita sa...

Hej Malin.
Även jag har saknat din blogg.
Härligt att du har tid och lust att börja skriva igen.
När vi har kommit i ordning lite mer, kommer jag ut och hälsar på.
Kram

Erika Hansson sa...

ja äntligen ;)