söndag 28 september 2014

Sovrummet


 Sovrummet blev klart förra helgen och vi är så nöjda! Nästan lite för nöjda för det har blivit ännu svårare att kliva upp på morgonen nu :) Vi har gått från mycket vitt och ganska romantiskt till mörkare färger, murrigare och enligt mig mer ombonat. Som ni sett i tidigare inlägg har vi rivit väv från väggarna, satt upp dekorlister på väggarna, målat taket och satt upp ny tapet.
Tyvärr är jag ingen proffsig fotograf så bilderna gör sig inte riktigt rättvisa, det rutiga ser smått epileptiskt ut på bild, men den är väldigt lugnande i verkligheten... :) 
Fönsterlampa och kruka kommer från Billa gård. Den gröna krukan passar perfekt i färg till väggarna, I love it! 

Väggljusstaken är gammal och det blev en glad överraskning att den var i samma färg som vi målade väggarna med. 
 Vi behöll våra gamla sängbord eftersom vi tycker så mycket om modellen, men jag målade dem i en färg som är nästan svart men med lite grå/grönt i sig. Vitt kändes lite mesigt ihop med tapeten. Sänglampfoten kommer också från Billa gård och lampskärmen från Gekås. Vägg hängarna bytte vi också ut, från vita från IKEA till mattsvarta från Billa gård.
 Sänglamporna älskar jag verkligen. De skaffade vi innan vi visste vilken tapet vi skulle ha. Även taklampan köpte vi tidigt och den är av samma modell som lampskärmarna vid sängen.

 Och så var jag bara tvungen att leta upp en bild från 2013. Jättefint det med, och jag har fått många mail och frågor om tapeten vi hade då, men den stilen tilltalar oss inte lika mycket just nu. Och vi sover mycket bättre utan allt det vita. Sen ser vissa saker bättre ut på bild, tex det vita taket som egentligen var ganska tråkigt i skicket. Däremot ser det nya rummet inte lika bra ut på bild som i verkligheten, det är bättre på riktigt, så välkomna hit och titta :)
 Det som återstår nu är att bestämma oss för hur vi ska göra med sänggavel, fixa eventuella gardiner och köpa matchande lakan. Sänggaveln vi hade innan gillade vi mycket, men vitt passar inte så bra längre så alternativet är att måla svart eller använda andra sidan av dörren som har en väldigt fin brun färg. Problemet är då vägglisten som sitter på fel höjd i förhållande till var vi vill ha gaveln... Vi väntar med gavel med andra ord. Gardiner får vi se hur vi gör med, jag kan tänka mig en hissgardin i linnetyg eller liknade men de långa vita gardinerna blir det inte igen.
Lakan har vi just nu grå i linnetyg som är ok, men jag vill hitta bättre åt det beige hållet. Har ni några tips så hojta till!!
Ny matta blev det också, en riktigt grov sak som är härlig att gå på. Även den skulle behöva en proffsigare fotograf för att komma till rätta...
Nu ska jag njuta av sovrummet och ladda för en ny vecka imorgon!
Kram Malin

Inga kommentarer: