lördag 21 juni 2014

Hårt arbete...

Hej!
Nu är vi så nära att vara klara med vårt poolplank!! Jag har tagit massor av bilder och ska visa er dem inom kort. Det har tagit lång tid att bygga och måla det och framförallt så dyker det liksom upp små andra projekt på vägen när vi väl börjat. Häckar ska klippas, utemöbler målas, gräset klippas, rabatter grävas upp, jobbarkompisar på grillkväll, poolpartyn för barnen mm mm. Därför har det varit mycket jobb och många sena kvällar, med andra ord ingen tid till uppdatering av bloggen.
Men nu så, nu vill jag snart visa det färdiga resultatet, men först lite bilder på vad som hänt på vägen.
 Vår långa häck framför huset fick klippas, mycket snyggare när den är välklippt och bra träning för mina armar.
 En gammal sliten teakgrupp fick nytt liv med mörk, nästan svart, träolja. Här på bilden har vi inte satt tillbaka tyget ännu, men den blev så bra jämfört med tidigare.

 Och så poolplanket då! På denna bild ser ni utsidan och vi har inte hunnit sätta dit brädor på båda sidor men fönsterna är på plats, dock omålade. Rabatten är i full gång att grävas bort till stor del.

 Fina gamla spröjsade fönster som var slitna med fick nytt liv med kitt och färg. Väldigt roligt att måla spröjs som omväxling till hundratals brädor!
 Här är spröjsen målade men fönsterfoder saknas.
Imorgon ska vi förhoppningsvis färdigställa det sista på poolplanket. Det vi har kvar att göra är fönsterfoder på utsidan (sågades och grundmålades idag) och att måla ett sista lager färg på allt för att dölja skruvskallarna. Sen har vi börjat fixa lite foder till dörrar och fönster på uthus som saknat det tidigare, lika bra att göra allt när man ändå har sakerna framme!
 
Vi är så nöjda med resultatet och ska njuta av vårt vindskydd i sommar! Kanske har vi lyckats inspirera en och annan på vägen också?
 
Fortsättning och fler bilder på resultatet kommer inom kort!
 
Hoppas förresten att ni alla hade en super midsommar. Själva firade vi med ett gäng goda vänner och deras barn. God mat, roliga lekar och efterrättsbuffé som slog det mesta. En övernattning hos värdparet och morgonpromenad dagen efter. Ja, en kanon midsommar med andra ord!
Kram Malin

Inga kommentarer: