lördag 31 maj 2014

Projekt uppdatering

Det var väldigt längesen jag skrev här nu och det kan bara förklaras med att vi har haft väldigt mycket att göra. Vårt projekt med att bygga nytt vindskydd runt poolen har tagit tid, och mellan allt målande och snickrande har vi burit fram trädgårdsmöbler, oljat altan, öppnat upp poolen och bytt filter till den, klippt gräs ett antal gånger, rensat grusgångar, planterat grönsaker, varit på Astrid Lindgrens värld, träffat vänner, sprungit lopp, haft olika avslutningar, jobbat på våra vanliga jobb och kort sammanfattat haft en fullspäckad kalender.
Mellan allt det har vi försökt få tid till att bygga. Först idag har jag känt att det finns bilder att visa, för tidigare har jag mest kunnat fota otaligt många brädor som jag grundmålar och täckmålar. Idag har vi varit ute i 12 timmar och byggt och målat, och äntligen börjar det ge resultat!
 
Här ser ni bilder som togs för ett tag sen, vi har rivit ner en sida med vindskydd men inte börjat bygga nytt.

 Bilden nedan är tagen idag. Här har vi äntligen fått upp en hel del reglar och börjat sätta panel. Rabatten på andra sidan planket har jag lagt tid på att minska ner till en tredjedel av ytan. Jag har snart grävt upp och placerat om alla växter, sen ska vi lägga singel på den del som vi inte vill ha kvar.

 Det har varit ett evigt målande och än är vi inte klara. Idag var vi och köpte mer brädor och 20 liter färg till. 50 brädor är uppsågade och ska förhoppningsvis målas imorgon.
 Här nedan har vi satt upp mer reglar och gjort iordning för att kunna sätta in fönster. Mer klurigt än man kan tro att få alla fönster på plats och sitta som vi vill med lister osv. Vi är inte klara med det ännu, har lite trixiga bitar att ta tag i imorgon.
 Så här såg det ut när vi gick in för kvällen idag. En sektion med fönster på plats. Nu börjar vi se lite resultat men ännu är det en lång väg kvar. Vi ska ha panel från två håll så det är väldigt mycket brädor kvar att måla och sätta upp. På kortsidan sen ska det inte vara några fönster, men vi måste bygga en öppningsbar sektion för att kunna bära ut poolplåtar det hållet... Det har som sagt varit mer trix och fix och tidskrävande (och materialkrävande!) än vi hade trott från början, men vi tror också att det kommer bli väldigt bra när det är klart!!
Imorgon fortsätter vi bygget och sen försöker vi få tid på kvällarna att bygga. Hoppas på att få det klart till skolavslutningen...
Kram Malin

1 kommentar:

Anita sa...

Så himla fint det blir!!!
Man kanske skulle satsa på baddräkten den 16 juni.
kram