fredag 27 juni 2014

Så gott som klart!

Nu kommer äntligen de utlovade bilderna på ett nästan färdigbyggt poolvindskydd. Det som är kvar att göra är att måla allt på plats en sista gång för att täcka skruvskallarna samt skruva upp fönsterfoder på ena sidan.
 
Hela bygget har tagit ett tag och lite längre tid än vi trodde från början. Men vi är så nöjda över resultatet och vi är nöjda över att vi låtit allt ta tid och få det ordentligt gjort. Det är lätt hänt att man (läs vi) väljer enklare vägar eller inte lika bra alternativ för att det ska gå snabbare. Den här gången har vi inte gjort det en enda gång!
Vi har doppat alla ändträ i olja, grundmålat och täckmålat alla bräder innan vi skruvat upp dem. Hela långa väggen är byggd från två håll för att fönsterna ska byggas in på snyggast sätt. Fönsterfoder gör att det ser ännu bättre ut tycker vi, och att vi inte började bygga förrän vi hittat fönster med spröjs gör att det fick mer karaktär än om vi nöjt oss med ospröjsade fönster (TACK Björn!).
På långsidan är det tre sektioner med tre fönster i varje som vi satt tätt ihop för att det ska se ut som ett stort. Fönsterna har reglar runt om sig och är sedan fastsatta med små bräder/lister som lagom täcker regeln och änden på de stående brädorna. Sen fönsterfoder runt om. (Hoppas ni förstår mina beskrivningar...)
 Altanen i anslutning till poolen byggde vi förra året under våren och den är vi väldigt nöjda med! Kul att ha en altan under tak (den ni såg i förra inlägget) och en med bra solläge.
 På kortsidan av poolen byggde vi ett plank utan fönster eftersom denna vägg vätter ut mot vägen. Det är en bra bit ut till vägen, men vi vill undvika all insyn därifrån. Vi ser dock lite ut eftersom det är ett litet mellanrum mellan varje bräda.
Vi har köpt hem bräder som ska bli vindskivor på verkstaden som ni ser gaveln på. Det kommer göra stor skillnad att få dit dem tror jag! Verkstaden och alla uthus målade vi om under sommaren för två år sedan.

 Här ser ni "utsidan" på långsidan och det är här som det fortfarande saknas fönsterfoder runt om. Visst är det skillnad med och utan foder?!
Här har vi också valt att gräva bort större delen av en rabatt och bara spara en liten del. Troligtvis lägger vi småsten där jorden är idag.

 Det vi vill fixa härnäst (troligtvis nästa sommar) är att byta ut staketet runt poolen och bygga ett likadant som vid altanen vid huset. Vitt med kors ska det vara. Det vi har idag är inte speciellt vackert, men det var väldigt barnsäkert och gick att sätta upp på en kväll när vi flyttade in i huset med två 1,5-åringar (då fanns det inget staket alls och det kändes inte så bra). Nu är barnen större, kan simma och vet vilka regler vi har gällande pooltillträde så det är dags att byta ut staketet till ett snyggare.
Hoppas att ni gillar vårt poolområde och allt vi byggt, det gör i alla fall vi! :)
Kram Malin


2 kommentarer:

Ann Kåge sa...

Vilken underbar plats att vara på. Bästa inspirationen!
Nu är det bara att njuta hela sommaren av ert fina jobb.
Kram Ann

Anna Henricson sa...

Åh, vilken härlig pool! Kul med inspirationsbilder inför kommande projekt.
Måste ta mig till Country Interior nån gång också, bor ju inte så långt ifrån.