söndag 10 juni 2012

Jordgubbsefterrätter

 Ett måste på sommaren är ju jordgubbar! Här är en bild på jordgubbstårtan jag gjorde häromdagen till LC-tjejerna. (Eller rättare sagt en av de tre jag gjorde). Den består av en havrebotten och sedan ett jordgubbsklet och toppad med jordgubbar. 
 För er som inte äter mjöl så är det väldigt gott att bara göra fyllningen och servera i portionsform! 
Pajskal gör du genom att blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, ½dl farinsocker, 125 gram smör/margarin och 1 msk vatten. (Jag byter ut smöret mot flytande margarin och behöver oftast inte vatten då). Tryck ut degen i en form med avtagbar kant och grädda i 200grader i ca 20 minuter. Låt svalna. 

Fyllningen gör du av en burk marscaponeost, 2 burkar kesella vanilj och ½ liter jordgubbar som du skivar ner och sedan rör om.  Lägg fyllningen i svalnat pajskal och skiva över ca ½ liter jordgubbar. Fantastiskt gott, speciellt för oss som inte gillar tårtor med en massa grädde i. 
Kram Malin

2 kommentarer:

Katarina sa...

Åh, så gott det ser ut. Får ta och testa det någon gång.

Anita sa...

Det här blir efterrätten på midommarafton!!