lördag 28 april 2012

Uteplatsen växer fram! (och nytt projekt skapats)

 Idag blir inlägget sent för vi har arbetat ute i trädgården till klockan nio, och sen ätit och lagt barn osv. Men nu får ni se en del av min långa "fixardag" i bilder. Dagen började som vanligt med en hemmagjord smoothie, gjord på naturell lättyoghurt, mjölk, en blandning bär, mango och toppas med solroskärnor och linfrön. Gott!
 Efter smoothien bakade jag fyra kladdkakor till fikat imorgon på inredningsmarknaden. Efter det åkte vi till en vän och hämtade 6 stycken pallkragar som vi ska plantera i på vår nya uteplats. 
 Igår köpte vi ju en hel del växter och plantor till nya uteplatsen. Har nog aldrig i hela mitt  liv lagt så mycket pengar på växter, men förhoppningsvis står de sig ett tag. Det blev bland annat hallon, jordgubbar, smultron och klätterrosor av två sorter. De har dock inte planterats ännu, men inom de närmsta dagarna så...!
Vi köpte också brädor, reglar och betongplintar igår. De ska bli ett vindskydd och plank för klätterrosor att klättra på.
För er som inte minns så kommer här en bild på hur "uteplatsen" såg ut för ett tag sedan. 

 Här ser ni hur det ser ut idag med kantstenar, en massa buskar längst bak på förra bilden är uppgrävda, vi har lagt stora stenar till vänster som en avslutande kant och markduk där det ska läggas på gårdssingel.
Planteringslådorna är utställda och vi har fyllt dem med matjord    
och gödsel. Här ska olika ätliga växter planteras. I hitkant av uteplatsen ska paviljongen och utemöbler stå, i bortre änden blir det ett vindskydd i vinkel. 
 Små rabatter blir det i mellanrummen mellan de stora kantstenarna. Här tänker jag nog plantera lavendel
Vi har också hunnit gräva ner betongplintarna, köra bort massor av uppgrävda buskar och ris, sopa rent altanen och rensa lite mer i trädgården. 
Vi körde till färgaffären för att köpa färg till planteringslådorna, men det slutade med att jag kom ut med vitpigmenterad olja att måla altanen med så vi har visst skaffat oss ett projekt till! :)
 Mellanmålet och lördagsfikat blev supergoda milkshakes gjorda i min mixer. Mjölk, glass, oboypulver och kakao i en mix. Sådana godsaker behövs ibland när man arbetar fysiskt en hel dag!
Jag är så nöjd med vår dag, trodde aldrig att vi skulle hinna så mycket!! Imorgon blir det inredningsmarknad hela dagen, missa inte den! (se tidigare inlägg). 
Kram Malin

1 kommentar:

Anonym sa...

Skulle du kunna sätta hit receptet på kanelbullarna som du hade bakat i några inlägg under, de såg så smarriga ut!