fredag 27 april 2012

Husmorstips!

 Här kommer ett tips som säker flera av er testat förut, men jag gjorde det för första gången igår och blev glatt överraskad! Jag och min man ska hjälpa till med min mans mormors 80-års bjudning, och har bland annat lovat att hjälpa till att putsa silver och baka... Kolla in bilderna ovan, före och efter bild på framförallt ljusstakarna!
 Att putsa silver tar ju sin tid, så min man googlade på alternativ till att putsa med trasa och medel och hittade ett jättebra sätt. Vi testade även på våra namnhalsband som blivit svarta med tiden, se resultatet ovan.
 Två skedar som var likadana till en början men den översta har fått sig en behandling på bilden.
Det är så enkelt: bakpulver, kokande vatten och aluminiumfolie! Vi la folie i glasformar, hällde på bakpulver, la i silvret och hällde på lite till pulver. Sen är det bara att hälla över kokande vatten och låta ligga i ett par minuter. Efter att vi plockade upp dem torkade vi direkt av dem med torr bomullstrasa. Vi bytte folie, bakpulver och vatten mellan varje gång för bästa resultat. Vi blev väldigt nöjda och allt som allt tog det ca 2,5 timmar. Tänk vilken tid det hade tagit att putsa för hand...
Idag har vi varit iväg och äntligen köpt saker till nya uteplatsen, nya idéer växte fram under gårdagen. Det blev mycket tid till vuxenprat under silverputsningen igårkväll :) Mer om det imorgon, nu blir det sängen för vi har ett späckat schema hela helgen. (Min man har tom skrivit att-göra-listor (!) det brukar vara jag som står för dem). 
Kram Malin
Ps: Klänningen i tidigare inlägg kommer från Esprit!

1 kommentar:

Camilla sa...

Hej Malin! Följer din blogg och tycker mycket om den! :) Så fint ert silver blev, jag brukar göra på samma sätt men med bikarbonat istället för bakpulver! Blir kanonfint :) /Camilla Andersson