tisdag 6 augusti 2013

Favoritrum 1

Hej! Som utlovat kommer här bilder på ett av mina favoritrum i vårt hus - köket! Det är inte jättestort direkt, men ja tycker att det är ombonat och mysigt och vi har hittat bra lösningar för det som inte har kostat speciellt mycket.
När vi byggde köket prioriterade vi mycket bänkyta, det är viktigt att ha tycker vi, så därför valde vi bort matplats i köket och har det i anslutande rum istället.
 Lamporna ovanför köksön är från Miljögården och lamporna ovanför diskbänken från IKEA.
 Köksön är byggd av stommar från IKEA som vi klätt med panel och gjort en bänkskiva av gamla golvplank. Vi har höjt skåpen både upptill och nertill med reglar för att få till listen runtom.
Skålen är från Ledbergs krukmakeri och ljusstakar från Country Interior.
 Två sittplaster finns det i köket, de använder vi när det bara är jag och min man, annars sitter vi i anslutande rum och äter.
 Längst bort ser ni en av de nya lamporna från Country Interior, märke Miljögården. Det mesta av vårt porslin står framme på öppna hyllor. Vi gillar det systemet, det blir personligt och fint, inte speciellt dammigt eftersom det används ofta, enkelt för andra att hitta och snyggt! I besticklådorna har jag mina silverbestick som jag fick i 30-års present, alldeles för fina för att ligga gömda i en låda!
 Sconesreceptet på väggen är målat med pensel med hjälp av en mall i plast. Jag beställde helt enkelt väggord som finns på många ställen att beställa, men kastade själva orden som man egentligen ska sätta upp och använde hålen som mall istället.

Flaskhållaren skulle vi knappt klara oss utan! Flaskorna använder vi varje dag till vatten, saft, mjölk etc när vi äter. Väldigt smidigt och enkelt att ha flaskorna nära till hands. Snyggt blir det också. Flaskställ finns att köpa på Country Interior.
Själv gillar jag helhetsbilder på bloggar där man verkligen får en uppfattning om hur rum ser ut, hoppas att ni fick den kollen på vårt kök nu.
Kram Malin


1 kommentar:

Brit sa...

Hei til deg. Jeg kjøpte Hem Ljuva Hem på min ferietur i Svergie og må bare si jeg likte godt reportasjen om deres hjem:) Mye flott arbeid dere har gjort!!