lördag 18 oktober 2014

Tillbakablickar för framåttänkande

 
En av de roligaste sakerna med en blogg om hemmet är att allt finns sparat i kronologisk ordning efterhand som vi gjort om här hemma. Och ibland tittar jag tillbaka på hur vi hade det tidigare i huset och om det var något som var bättre förut osv (oftast inte som tur är). Idag kollade jag igenom bilder på vår matplats för vi är väldigt sugna på att sätta in en braskamin här, men då krävs lite ommöblering. Vi hade en annan möblering i rummet när vi flyttade in, men tyvärr hittade jag inga bilder på det. Dock såg jag vissa förändringar i rummet trots allt, och det är ju så kul att ha det sparat på bild!
 
Här kommer lite gamla bilder från bloggen:
 
På vänstra bilden nedan ser jag att vi inte hade enfärgad bordsskiva (2011 är bilden tagen) och barnens fina ladugård som de fått i present var fortfarande en prydnad som de bara fick leka med under uppsikt :) I säkert förvar på det stora bakbordet som måste vara nytt på bilden. Tidigare hade vi ett litet sidobord under fönstret.

 Efter ett tag åkte ladugården ner på golvet på heltid och bordet användes till porslin mm. Här en glöggbricka. En ljuskrona har också kommit upp.
 Ljusa gardiner och enfärgat bord.
 Vi tröttnar lite på det enfärgade bordet och målar bordsskivan rutig.
 Sedan byts de vita gardinerna med spets ut till randiga och lite tjockare. Vissa tycker säkert att det är finare med vitt, men vi trivs med lite mörkare färger.

 Vårt stora svarta skåp pryds med lite detaljer i form av tofsar :)
 Och 2014 får bakbordet agera kaffehörna då vi ställer dit en kaffemaskin och koppar (som till vardags står upp-och-ner om ni undrar över dammkornen).
 Ljuskronan flyttade vi till vänster sida om bordet och på höger sida satte vi upp en klocka och lådor att ha kaffekapslar mm i.
Det återstår att se hur rummet ser ut 2015 :)
Vi hoppas som sagt på en braskamin i detta rum, men det krävs lite kapital och en ommöblering av det svarta skåpet (som inte kommer lämna rummet på några villkor) ;)
 
Ha en trevlig helg och glöm inte att det är öppet på Billa Gård imorgon 11-16!! Massor fina höstnyheter har kommit in.
Kram Malin

Inga kommentarer: